Kaki selalu cramp

Dah 28 week ni kaki kerap cramp pagi2, ibu2 pernah alami tak macam saya? Bila dia akan ok balik? sebab sakit tu sampai sy dah tak boleh tidur balik dah.#firstmom #ingintahu

5 Balas

Saya selalu cramp betis time mengeliat, otw rasa betis nak tarik tu cepat2 lawan arus balik(jari2 kaki ke atas, jangan biar lunjur ke bawah). Kalau tak mmg sakit azab dia.. sejak dah tau teknik ni mmg tak penah dah kena cramp

Tak tahu bila akan okay balik. Macam saya, cuba minum extra susu, extra air, guna compression socks dan tinggikan kaki waktu tidur. So far berkesan alhamdulillah. Lagi satu husband boleh tolong urutkan kaki sebelum tidur hehe

Kalau sy jadi mcm ni, sy cpt cpt berdiri dan jln² sikit.. Bg darah tu lancar semula. Pakai stokin tebal 2 lapis elak kene.

cuba tambah pengambilan calcium bg sy sangat membantu,sy pn pernh kna jg,blh minta nasihat nurse atau dktor

kalau Sy.. bila kaki nak cram tu cepat2 tarik kaki.. Jagan bagi lurus.. nanti LG sakit..