Bedak agnesia

Masuk trimester 3 ni makin menjadi gatal badan… boleh tak pakai bedak agnesia? #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya #bantusharing

6 Balas

Untuk bedak agnesia tak pasti sis, tapi saya boleh suggest Talkum Allano Amway. Sebab bedak ni bayi pun boleh pakai, jadi ibu mengandung pun boleh guna. Memang boleh digunakan utk hilangkan gatal gatal ruam badan. Banyak lagi manfaat bedak ni, lepas sis guna boleh apply utk baby lepas lahir nanti, sis cuba lah ya

9mo ago

Betul , kalau untuk elak stretch marks pula puan boleh guna lotion allano amway, lotion bagus untuk prevent stretch marks

better pakai calamine lotion atau alano lotion amway puan. saya last pregnancy, naik gatal2, doktor bagi calamine lotion, maksudnya mmg safe for pregnancy. boleh jadi gatal2 tu sebab kulit pecah. sapu allano lotion orang kata boleh prevent stretch marks tapi saya tak pernah cuba lah 😅

Bedak agnesia sy xpasti boleh atau tidak..tp kalau nk selamat guna yg produk baby boleh guna..mmg bahan2 selamat digunakan utk baby dan utk kita yg pregnant..contoh mcm awk boleh try guna calamine lotion utk baby..

sis pakai sj dulu masa pregnant ank second. masuk trimester 3 kulit jd gatal2 x tahan sgt bedal sj bedak lastly😅.. lepas bersalin hilang terus gatal2 kt kulit tu. tp bedak tu jgn sapu kt bby plk bahaya

kne tau punca gatal tu sebab apa. kalau ruam ok la pakai bedak tu. kalau gatal sbb kulit makin meregang better pakai oil/moisturiser utk stretch mark

Klau sy x mmbntu . Cri lotion plmbap y sesuai sis