Raspberry Leaf Tea

Masuk kandungan 30w dah start minum air raspberry leaf tea ni. Baru seminggu minum alhamdulillah sakit bahagian ari2 dah xda. Harap2 blehla mudahkan proses bersalin nnt mcm bersalin ank yg sblm ni. Ada x mommy kt sini yg amalkan raspberry leaf tea jgk? ??

Raspberry Leaf Tea
13 Balas

masa bersalin anak pertama ada consume ni juga ke?? ada baca tea ni acts as a natural induce for labor. tapi research tak banyak buktikan dia berkesan ke tak. teringin nak cuba. now 38 weeks and finding ways to induce labor naturally 😂

4y ago

Anak 1st x consume. Ms 2nd baru consume teh ni. Mmg research xbyk buktikan lg tp base on my experience bersalin ank 2nd lg mudah n sy bleh control rs sakit contraction tu. Ms tgh contraction minum air ni buat bdn rasa lega + bertenaga skit. Xde sakit sgt & alhamdulillah proses nk meneran tu jap ja.

Tak pernah minum lagi sis. Baik ye untuk ibu mengandung? Saya baru nak Google2 pasal raspberry tea leaf ni lepas sis post 🤭🤭. Tak pernah tahu sebelum ni.

4y ago

InsyaAllah baik utk kandungan specially time nk deliver nnt sbb dia support otot rahim. Sy pun bc pnglman org yg bersalin senang mostly dorg amalkan minum teh ni. Sy try ms pregnancy sblm ni alhamdulillah serasi. 😊

Sy pernah minum tp masa tu untuk ttc lah.. sedap rasa dia.. berkotak2 beli buat stok. Boleh minum untuk induce labor jugak eh..

4y ago

Hehehhe terus terbayang kat lidah rasa masam2 dia..

Sis dah brpa week? Skg sy dah 37w sempat lg tak minum.. Dgn nk tunggu online post lg yg take time...

4y ago

Ohh... Ok terima kaish Sis

boleh try laa ni... kite usaha, Allah beri kesembuhan... insyaAllah... thanks for sharing yer sis...

4y ago

InsyaAllah. Ur welcome 😊

Saya week 36 Dr suruh start minum. Skrg almost 38 dia suruh double dose

4y ago

CCS dh bersalin? Congratulations ya. Mcmna proses bersalin mudah x?

Hye mommy. .bole tahu x ape kebaikan teh ny. .?🤗

4y ago

Oic.. Hihi.. 😁😁

waw..sy skrng 33w..blh amalkn x..beli kt mana yaa

4y ago

Dah bleh amalkan sis. Slalunya amk bila masuk 28w 1 uncang 1x sehari. Nnt dah 36w baru up 2x sehari. Sy beli kt lazada. Shoppee pun ada jual jgk.

Wahh sy selalu nk Cuba yg ni tp xtry2 pun..

4y ago

Oo dh selamat la ye.. Hihi.. Nx baby bleh try lg.. 😁😁

Sis beli dkt mana ya?

4y ago

Sy beli kt lazada. Shoppee pun ada jual jgk.