GDM on insulin 4x sehari

Masuk 30 weeks baru detect sangkut GDM 2nd time minum air gula.. tinggi pulak tuu.. now kena on insulin 4x sehari.. nak tanya mommy² yg pernah mcm sy, diabetes nii agak² akan berlarutan sampai lepas bersalin x..?? Or dia akan stop bila dh bersalin.. sy risau jd berpanjangan.. 😭😭😭

2 Balas

masa berpantang kne jaga lah tkot sangkut terus. sllu klo preggy nie dia hormon ja sis. saya ank frst gdm makan ubat lepas pantang 6mggu lepastu kne repeat air gula alhmdulillah x sangkut, preggy second nie gdm on diet control plak mnx doa banyak2 x sangkut terus kencing manis lepas bersalin nnty.

3mo ago

awal pagi pukul 8am da 5.2 da pen merah so 2 3x pen merah (2021) dr decide soh makan ubat. saya makan ubat 2biji

Berapa tinggi tu? Bukan ke kalau sangkut dia soh diet control je ke dlu ?

3mo ago

sebelum minum air gula 6.5, lepas minum 11.9.. pastuh lepas tau result, esk nya buat BSP mmg lebih kurang itu jgk result.. itu terus on the spot on insulin.. redhoooo jelaa.. tp risau kekal sampai lepas bersalin