(boy/girl)

masih trtanya2 jantina baby... bila buat scan dia boleh sorok2 ????... jawbnya kena tgu dia lahir laa ?.. ada tak mommy2 yg excited nk thu jantina tapi baby malu2 nk tunjuk ? #firstbaby #31weeks3day

16 Balas

org zaman dulu ade bagi petua.. kalau nak tau baby kita boy or girl mintak encik suami belah kelapa.. kalau kelapa terbelah cantik tegak itu baby boy kalau senget je tak tegak itu baby girls.. mase sy anak pertama suami belah kelapa asik senget je dia pon asik merungut belah kelapa selama ney cantik tegak tibe² jadi senget rupa nya nak dapat baby girl.. time wife abg sy pregnant sy mintak dia belah kelapa dia belah cantik tegak je.. Alhamdulillah keluar baby boy..

Sama lah sy.. Ramai org ckp mcm perempuan. Tp latest scan dok pun mcm tak nmpk tp dok cari2 jgk,, tunjuk buah dia 1 set. Tp sy still tak confident,, tp apa2 pun yg penting baby nti kluar sihat,, n kami 2 selamat aaminnn.. 30weeks dah. Huhuhu,, smga urusam bersalin kami semua bjalan ngn lncar

sy start 19w n bila scan je mmg bby tnjuk gender dia smp ke 31w skrg. tp nk tnjuk muka susah .muka kt placenta la,sorok pakai tgn la masa scan 4d .nmpk sipi je.huu xpela kluar nt tgk la puas haha

1st scan nk tau gender baby,gegirl..kali ke2 scan tersorok plak ngan peha dye..minggu depan scan lg..mnx2 la gegirl..da excited ni..tp klau dpt boboy pon xpe..jnji sihat tubuh badan

saya mcm tu jugak la masa mengandung tak tau jantina baby sbb time scan baby mesti sorok kemaluan dia. bila dah lahirr baru lah tahuu dia ni baby girl patutla malu maluu hihihi

Sy 24 weeks Dr tak confuse perempuan ke lelaki. Tak nampak pistol. Tp mcm burger. Kesudahnya Dr pun x sure prempuan llki. 😂 tak tau nk shopping baju pink ke biru ni hehe

sy buat details scan masa 21 weeks dah nampak gender boy. tapi dari awal sampai habis scan tutup muka dia xnk tunjuk😌

Sy pun scan xnmpk jgk skrg dah 36w5d rsanya tu bersalin la bru bleh thu bby boy ka girl

Saya masa scan 35weeks baru dia tunjuk..🤣 time tu mmg dah give up tau jantina baby..

5y ago

hahahhaha.. tu kata.. heheh xpe tungu next appointment mana tahu dia nak tunjuk kan.

slalu klu smbunyi tu, gegirl...kebiasaan la...sbb boboy slalu nmpk bebird...