39w 4d belum ada tanda bersalin. perut naik ruam gatal

Masih takde tanda2 nak bersalin. Baby pun still happy main2 dalam perut mommy. cuma stress sbb dah tak larat bawak perut and tiba2 naik rashes yang gatal gila n pedih (tak garu pun) sampai tahap tak boleh nak sarung baju sbb tak boleh berlaga dengan kain. Tambah pulak orang2 tua ramai kata lambat baby ni nak keluar sbb perut kat atas lagi. Dia punya gatal tu memang kacau mental sangat2😢

2 Balas

huhuhu kita sama sis ...saya tinggal sndiri so garuk la puas" takda orng marah pn ...kalau garuk tu smpai bekupas kulit bgi puas sngt" gatal nya ya allah peluh sikit saja terus mcm cacing kepanasan 😂nak nangis pn ado sbb gatal sngt saya 39 week 2 day baby masih bermain dalam perut xtau bila nak kuar ye

2y ago

Tu laa stress gatal tu sampai tahap nak menangis kan sbb tak tahan😭

Kalau nak cepat bersalin kena rajin jalan atau senam ringan sikit mommy. Baru bukaan senang nak buka.

2y ago

kann ... kadang" stress sndiri lenguh semua badan buat keje tapi still takde tanda" nk bersalin orng lain x aktif pn cm cepat sngt buka