Masak tak sedap☹️

Masa trimester 1,alahan teruk sgt.. makan ape tak boleh..bau masakan,tumis menumis,goreng gorengan pun tak boleh.. Bila nak masuk trimester kedua,nafsu makan kembali dan rindu nak pegang senduk,kuali,periuk..tapi hampa,segala apa yang dimasak semua tak sedap.. bukan tekak sendiri je rasa tak sedap,suami pun cakap mmg x sedap.. nak tergelak rasa.. ni salah satu alahan ke? Msa belum mengandung,masak memasak ni okey je..rasa x dela kelaut mana.. tadi ni try masak ayam masak lemak cili api.. memang tak sedap!! Rasa kelaut sangat2!! 😭😭😭 HAHAHAHAHA🤣🤣🤣🤣 Ada tak mommies mommies yang senasib mcm sayaaa😝#ingintahu #firstbaby #seriusnanya

15 Balas

sama sis . masakan saya semakin teruk dalam fasa trimister 2.kesian suami saya diamkan aje .makan ja tanpa komplain .

2y ago

Hehehe tu lah kesian suami2 kita nie ye. Kalau die ckp x sedap masakan kita, kita pula sentap & sedih, 😅 bila kita tgk die mkn saja tanpa complain, risau pun ada, kesian pun ada. Hahaha. Nasib la suami yea.

Saya dari 1st trimester sampai bersalin macam tu,sepanjang mengandung naik 4 kg je 😂

sya pregnant dulu pun sama sampai sya soh suami masak tak lalu nak mkn masa sendiri

Sma la sis 😂 sya pun mcam tu.. Aku xpndi da agak mcam mna ksi ckup rasa

Memang dri awal lagi biasa la mgdung sis trimester prtama cmtu la