betul ke masa 1st scan klu uri di bawah in a result akan bersalin ceaser?

masa sy bukak buku pink di KK tengah 14 weeks pregnant and doctor cek uri berada di bawah but baby okay. doctor cuma nasihatkan jgn bersama dgn suami seketika. then kakak ipar sy kata possible utk bersalin ceaser. ada mommies boleh sharing klu uri di bawah n selamanya akan di bawah ke or ada possibility bergerak&teralih dlm kedudukan yg selamat? #firstbaby #firstmom #seriusnanya #bantusharing

7 Balas

Pengalaman saya, sy dpt tau uri sy bawah (pp type3 partially tutup pintu rahim) masa scan detail 24weeks, repeat scan 28weeks alhamdulillah naik sikit, jarak uri 2cm dr pintu rahim (type1). Lepas tu scan 32weeks still dekat lg dgn pintu rahim. Repeat scan lg 37weeks alhamdulillah dah naik 5cm dr pintu rahim. Br doc bgtau inshaa Allah boleh beranak normal. Inshaa Allah ada masa uri tu naik. Baby makin besar nnt uri akan naik sendiri. B4 scan, buang air kecil dlu, kosongkan pundi kencing. Br nmpk jarak sebenar uri dr pintu rahim (pakar bgtau). Banyakkan sujud, sujud lama2 ikut kemampuan. Jgn angkat2 berat. Bykkn doa, tawakkal. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nnt. In shaa Allah aamiin.. btw boleh je bersama suami as long as awk xde keluar pendarahan. Sian suami nnt huhu.

Hi, awal pregnancy uri saya memang berada di bawah. Saya mengalami bleeding. Sekarang saya 5 bulan, uri sudah naik atas balik. Doctor pernah cakap, kita hanya boleh confirm kedudukan uri selepas 7 bulan. Sebab semakin baby membesar, uri akan semakain naik. Jangan risau ye. Semua akan okey.

banyakkan buat position mcm bersujud tu. awak jgn risau2. kawan sy uri bawah, kemudian dia ikhtiar buat position sujud tu tetiap hari, alhamdulillah dpt bersalin normal. semuanya ikut rezeki masing2.

awal lgi tu. setahu saya uri tu boleh naik balik. cuma bergantung pada org. doctor akn pantau tgk scan2 seterusnya. InsyaAllah okay. take care ❤️

Sedara saya sampai nak dkt bersalin uri dkt bawah doktor saran kan pergi kerajaan, last dh nk dkt bersalin uri naik atas

tak silap saya. doc cakap utk awal2 mmg Uri kat bawah. nati Lama2 Uri Tu Akan brubah position ke depan

Ada masa untuk dia naik sampai 32w. Jangan risau ya mommy. Doa banyakbanyak