morning sickness

Masa sebulan pertama saya mmg muntah pening teruk.. Tp pas 5weeks nie sy da x muntah mau pun pening2.. adakah normal?? Saya pergi scan di klinik hanya kantung saja kelihatan janin xde.. pernah x ibu2 lain sama cm saya nie.. #RESAH

morning sickness
33 Balas

5w tu awal lagi. ade yg 8w pon nmpak kantung saje. folic acid jgn tinggal. jgn risau. lagi 1, ramai ibu ngandong nk hilangkan loya/pening dorang. xyah risau lah. rezeki lah tu hilang loya awal. enjoy ur pregnancy. take care. semoga dpermudahkan urusan

If 5w masih belum nampak jelas. At least, masa 8w dah ok nampak janin, kantung, degupan jantungnya sekali. Saya masa 4-7w takda scan. First scan masa 8w 😁 so semasa tempoh sebelum 8w tu saya berjaga-jaga jugalah. Hehe. Alhamdulilah..

Sy 6minggu scan nmpk kantung je.. Tp kantung besar sikit drpd dlm gmbar tu.. Nmpk mcm bulat.. Lpastu 10minggu sy scan dah nmpk bby n heartbeat pun dah ada.. Alahan sy start 5minggu dan skrg 10minggu alahan da start kurang sikit..

5y ago

Baik ... Aminn.. tq.. Takut laa 5w kantung kcil ke.. sbb msa scan dktor x ckp apa2

sama mcm saya dulu, 5weeks dh hilang muntah n pening.. cuma ada breast rasa xselesa, sakit2.. alhamdulillah ok semua dh bersalin pun..scan sis tu nmpknya cantik so saya rasa xpayah risau..enjoy your pregnancy..

morning sickness bukan tanda wajib ibu2 dah berisi. puan jangan risau. kandungan masih terlalu baru. alhamdulillah MS tak lama. nanti dalam wk10-12 puan boleh scan lagi. semoga ada rezeki kita insyaAllah :)

4y ago

btl..sy xde morning sick dri 1buln hgga 3buln..msuk 4buln ada sikit2 je munth2..

Biasanya mcm tulah nmpk kandung je. Isinya belum lg. Sbb masih awal.. 8w@9w scan lg insya allah akan nmpk nnt. Masa tu sis senyum sampai cuping telinga😀

5y ago

Aminnnn 🤲

Sy minggu pertama sampai minggu 6 tak pening. Masuk 7 sy start muntah n pening. Sampai nk drive pun tak larat. Harap2 sekejp je lah mcm ni. Tak larat betul.

Baru 5 weeks mmg belum nampak,saya waktu kandungan usia 7 weeks scan pun nampak kantung je belum ada janin. Bila dah masuk 11 weeks scan,baru nampak janin.

4y ago

InShaaAllah... mudah2an ada rezeki puan. don't worry,keep praying 😊

saya 7 weeks doc cakap nampak kantung saje. Then doc kk buat surat pi gh. Depa scan dari bawah. Alhamdulillah. Nampak dah jantung baby.

masa sy 7 weeks pn nmpk kantung je. Tapi doc bg date repeat scan. Alhamdulillah da bersalin da sy. In shaa Allah ada rezeki sis.