Bukak buku pink lewat

Masa saya 10w gi KK nak bukak buku tapi PPK yg jaga kat pintu suruh buat appt online tapi appt online tu yg kosong 18 Disember dan sekarang saya dah masuk 15w,ada tak yang buka buku lewat macam saya.Kena marah tak dengan nurse/doktor?

22 Balas

Xpa sis.. kalau staf sendiri ckp mcm tu dan aturan dh mcm tu, kita follow. Makesure ambil nama staf yg bg penerangan. Kalau misi marah sbb lewat ke apa, sila guna saluran aduan sispaa.. biasanya xda mslh apa pun buka buku lewat. Ada pesakit dia xtau kata dia preggy dh 6 bulan sbb jenis period x regular, misi x bising/marah pun.. at least buka juga buku dan ada rekod. Senang kalau ada apa2 nt dorg nak rujuk..

2y ago

Terima kasih sis,lega saya dengar sis cakap macam tu.Risau sebab selalu dengar orang cakap misi marah kalau lambat.

Tk pe syg sy pom buka lewat 16w 🫣 sbb tau pregnant lambat sebelum ni lewat period je check almost 2 years sampai rasa tk nk ambil kisah bila lewat period takut down tp bila perut asyik sakit nk mkn tk lalu try check alhamdulillah lekat juga akhirnye. Kalau doktor nurse tnya sy akan ckp je diorg pom tk boleh nk marah sbb kita tk sengaja 🤪

beza plk dgn sy.. sy 8weeks da buka buku.. dorg yg trus buka.. mgkn sbb previous preggy sy ade hypertension.. so utk langkah berjaga jaga awal tu dorg da standby.. mgkn lain klinik lain aturan nye.. atau ikut ibu tu sndri.. kalau tkde mslh lain buka buku lewat pn tkpe kot..

sama sis..kita hri tu g awal...9-10minggu dh g buat appoinmnt..tpi dpt tarikh lmbt... waktu tu dh 13-14 minggu... x kena marah.. sbb bukan salah kita.. mmmg tarikh penuh masa tu..kalau nurse tanya sis.bgi tahu je appoinmnt penuh

sy da 14week . aritu pg mse 13week ckp nk bkk bku pink die ckp da penuh minggu ni . so next week bru bukak terus mnm air gula skli.. nurse ckp da alang2 lmbt kn . ha gasak la die. jnji tk bising da la..

takpa sis. sy oun macam tu. week 8 mcm tu dah buat appointment. tp sebulan kemudian baru dpt tarikh utk buat buku pink. so far nurse tak marah apa pun. sbb dah procedure mcm tu kan

takpe sis, saya pun bukak lambat sbb berpindah randah. alhamdulillah semuanya okay. as long as sis bukak pink, okay la tu kan. takyah risau la psl nurse2 ni, diaorg tiap hari bad mood🥹

saya haritu 12w dh gi klinik nk buat buku pink tapi yg jaga pintu masuk suh dtg tarikh yg dia bgi ..mastu saya dh 15w lebih gitu..tak kena marah pun

nnt inform je nurse masa buka buku. bagitau yg jga dekat depan tu suruh awak dtg bila. bukan awak yg dtg lmbt. xkena mrh la. jgn risau okay

saya 19w bukak buku sbb online appointment xde kosong..xde pulak kena bising...nk smpikn appointment kk saya pergi je check up klinik swasta