Time raya nanti,bayi saya baru sebulan umurnya,macam mana nak bgitau supaya org jgn kerumun bayi?

masa raya kan semua nak tgok baby lahh apa lah..saya takut dgn penyakit2 sekarang... org2 skrng plak ntah bersih ntah tidak tangaan tu,main pegang jek bayi... kdg cium2... takutlah,,tp sye jenis introvert. nak kabo mcm mne supaya org x sentuh bayi masa raya nnti ya?

1 Balas

Kalau saya tak keluar beraya. Duduk kat rumah je. Kalau orang yang datang beraya rumah, saya letak baby dalam bilik. Suami dan saya sendiri yang akan pesan baby tengah tidur atau tak nak di ganggu. Bukan saya pesan sorang2. Nanti tak jadi. Kena dua2 yang pesan. Orang terasa hati ke apa, belakang kira. Bila baby sakit, yang susah ni kita. Itu cara saya la. Hehe