ada tak momy2 yg mcm saya berjauhan dgn suami?

masa mula2 berjauhan tu okay ja tapi dah dkt 2bulan nak setiap hari gaduh fikiran tak tentu😭 nak hampir hari lagi ya allah mmg rasa nak dengan suami je... sakit sorg2 p klinik sorg2 mmg jadi kusut smpai kena kt suami😭 apa lagi baru tau cik suami tak dpat balik awal sblum brsalin sebab ada tugas bila nak bersalin baru org atasan dia bagi balik😭 sedih nya tlg bagi smngat mcm mana nak jadi sorg ibu yg kuat!😭#ingintahu #firstbaby

7 Balas

saya dah terbiasa pjj dari mula kahwin. bila pregnant, checkup semua pergi sendiri tanpa suami. cuma masa detail scan suami ada ikut sebab pilih tarikh masa suami balik. saya pun mabuk teruk masa 1st trimester. masuk 3rd trimester ni pun sakit semua. saya okay je. suami selalu ambil berat whatsapp tanya update lepas saya pergi checkup. kalau dia balik, dia tolong urutkan mana2 tempat yang sakit. selalu ajak baby sembang. sis jangan stress2 sis. anggap je ujian orang tak sama. sis kena kuat. biasa la bila pregnant ni kita manja sikit. nak melekat je dengan suami nak dibelai-belai. asyik rindu je suami. sebab pjj tak dapat semua tu. so rasa sedih sangat kan sis. kadang sampai menangis. moga sis dan baby sihat selalu. jangan stress-stress sis.

12mo ago

ya sis suami sy pun nak balik selalu tapi kami ddk jauh .. sy dkt sabah jadi dia nak cuti pun susah nak dpt😭 dia pun selalu ws tnya itu ini tapi masa nak brjauhan tu kot dia mcm ni.. sbb tak prnh ddk jauh lama2 kan😭 apa2 pun trima kasih sis bagi smngat❤️