Batuk semasa mengandung

Masa bulan 2 saya terkena covid dan pregnant. Lepas dari tu sehingga sekarang (6 bulan+)saya kerap batuk yg teruk kadang2 sampai muntah. Apakah ianya normal ? Atau sbnrnya alahan ? Serba salah sangat bila kat tempat awam batuk2 teruk padahal bukan covid 🥲

1 Balas

normal sis, sy pon kena covid, kesan covid terlalu teruk, ad org okey ad org ad kesan, tapi boleh ckp antibodi xmcm sebelum keno covid huhu, sabar jela sis.., tp kalau rasa xtahan cuba tanya doktor mcm mana, biasa doktor bg ubat batuk yg cair tu je..