Baby kuning mmg kulit jadi gelap ke?

Masa anak lahir putih merah.. lepas 3 hari dia kena masuk bawah lampu biru sebab kuning tinggi..smpi mengelupas la kulit dia.. tak lama tu makin hari makin gelap pulak sy tengok kulit anak🤣. Kot ada yg sama dgn bby sy ke.. nak kepastian je . Tak kisah ank putih o gelap cuma tkilan dengan mulut org ckp sebab mak ayah dia cerah anak gelap🥲.. apa pun sy sbgai ibu tetap syg ank sy sgt2 ##ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

10 Balas

Ya, betul, nnt ok. newborn memang kulit kering dan mengelupas. so, letak losyen/ baby oil yg sesuai