ingin tahu

mana satu yang selamat ibu hamil gunakan? tak tahan muka kikis guna besi bulat tu 😢 sakit tp tak picit kasi lari muka mcm ada something bergerak

ingin tahu
3 Balas

nano white puan boleh pakai, yg wardah tu tak sesuai utk kehamilan sebab ada salicylic acid. produk lain kalau ada tulis salicylate dkt bahan atau BHA pun jgn pakai. dia sama je adik-beradik jugak. sy suggest puan guna serum yg dlm gambar tu sbb ada niacinamide & AHA dlm satu produk boleh control minyak punca blackhead whitehead, jerawat, buang sel kulit mati sekali. bedak sejuk pun bagus utk control minyak atau tea tree toner Alia tu pun ok sbb dlm tu ada teh hijau jugak bagus utk control minyak & jerawat. kalau boleh puan cari produk2 yg ada bahan2 yg sy suggest tadi ramai yg ada kulit berminyak & jerawat dh cuba, sekurang2nya boleh kawal jerawat sikit. saya mohon sgt2 puan jgn lagi pakai apa2 alat sentuh kulit muka, nanti kuman merebak satu muka lagi teruk jadinya. ada produk yg boleh hilangkan blackhead tanpa perlu sentuh muka. happy pregnancy ye puan take care.

2y ago

wardah okay je kalau yg xde salicylic acid. doktor sy x sarankan pakai sbb guna tiap hari & tinggal lama atas muka bbeza dgn yg jenis cuci bilas.

nah ini senarai bahan skincare yg ibu hamil kena hati2. kalau bahan tu tiada dlm produk yg sis nak pakai, maknanya selamat boleh guna https://www.fiezasani.xyz/2021/09/Penjagaan-Kulit-Muka-Semasa-Hamil-Dan-Bahan-Skincare-Yang-Perlu-Di-Elak.html?m=1

Wardah mmg selamat utk preggy mom. Kalau nano tu tak pasti