BABY 3 BULAN KURANG MENYUSU

Hi mamies , nak tanya kenapa ya anak saya 3 bulan kurang menyusu badan . Dia menyusu sangat sekejap lepastu macam marah tarik tarik nipple . Bila bagi balik dia marah dan menangis . Nak cakap takde susu tiap kali pump akan dpt 5-6 Oz . Ada yang tahu tak kenapa . Terima kasih mamy

3 Balas

Ada cue mengantuk tak? Sbb baby saya mcm ni jugak sometimes. Dia taknak susu dah, dia mengantuk or nak main/borak

try tukar bagi botol. ada sesetengah budak dia taknak nipple tpi nk botol. org ckp fasa beralih bulan

4mo ago

Ya sebab dia baru masuk 3m.

anak susah latch? ada tongue tie? yg lain semua ok ke?

4mo ago

Sebelum ni dia menyusu sgt ok . Tapi dlm minggu ni dia bnyk tidur kurang susu. Semua ok tkde tougue tie n klu mnangis mmg selak 😌