Nasihat utk ibu2 mengandung

Mami2 ada tak nasihat utk #1stimemom yg tgh mengandung 1st trimester . - Benda yg kena amal - Benda yg kena elak - Ubat / supllement yg bagus - makanan yg bagus utk kandungan -cara elak selulit dkt perut -tips utk mami & baby sihat Dan lain2 . Share ye mami2 .. 💕 Semoga kita dapat ilmu sama2 dan kandungan kita sihat serta dipermudahkan bersalin nanti.. Aamiin

2 Balas

bende kene amal > baca quran, zikir, ckp bende baik2, banyakkan sabar bende kene elak > makan fast food, moody selalu, jangan buat kerja berat2 supplement > ikut saranan doc. paling penting folic acid jgn tinggal. mcm saya amalkan shaklee tp sy tanya doc dulu sebelum amalkan makanan > kurma 7 biji sehari, buah2 yg berkhasiat dan bagus utk ibu mengandung, kurangkan karbo/gula cara elak selulit > banyak sebenarnya, try search apa yg selalu org guna. tips mum n baby sihat > jaga makan je. itu paling penting wallahualam. saya pun sedang mengandung. doakan saya juga.

jgn buat kerja berat sbb baby fragile lagi..br nak terbentuk 😊 n banyak kan mengaji sbb roh baru nak jadi...ada surah² y boleh mommy amalkan pada usia kandungan sekian²....surah yusuf,maryam,luqman dll ikot minggu 😊 Alhamdullillah nnti anak y lahir jd anak cerdik akal n soleh solehah