Tiada penjaga

Hi Mami.. saya bakal bersalin anak kedua masalahnya skrg.. anak yg sulung baru 6 tahun..tak lepas nak masuk wad & seangkatannya.. saya dah takda parents, adik bradik & saudara smua jauh2.. jiran2 dah tua.. tngah buntu sbb takda yg boleh jagakan anak sulung .

8 Balas

sama dengan pengalaman sy. time nak beranak kan anak no 2, anak sulung sy baru 4 tahun.. sy mmg jauh dari family plus mase tu baru pindah pulak so x familiar dengan jiran2. pastu time tu time PKP covid pulak.taska pon tutup (sy anta anak sy taska sebelum tu,mntk tlg teacher taska tu pon dia xnk terima sbb kes covid tgh naik time tu)jadi kami laki bini mmg dh bincang dan sy kene redha yang suami takkan teman sy.. sy dh set mind sy, suami x dpt teman so sy kene berjuang dengan baby. kene sentiasa positif.suami jaga anak sulung. time discaj suami suruh kawan dia jagakan sekejap anak sulung kami. supaya dia boleh uruskan urusan discaj sy dn baby. nasib sy agak baik jugak sbb tak warded lama di hospital lepas beranak. kalau anak sulung dulu seminggu kene warded.. semoga urusan awk jugak dipermudahkan.. pikir positif x sabar nak jumpa baby.

3mo ago

takpa sis...saya pun redha dah.. .nnty mmg suh suami saya yg jagakan... moga Allah sntiasa permudahkan segala urusan kita 💕

ada masa lg boleh usahakan cari penjaga. tp bila dh jumpa tu, kena hulur la sikit duit saguhati atau duit upah pd mereka sbb dh tlg jaga anak sulung. sy baru lps bsalin ank ke2, sulung 1y8m sy minta jiran jaga utk beberapa hari smpai sy discaj.

3mo ago

ya sis, mmg Sy dah standby duit.. tpi tulah Masih mncarik.. jiran2 yg ada pun smua bzy.. ada tugas masing2..

duduk mane sis? sy suri rumah. bakal melahirkan jgk bulan 4 ni. klau dkt nk tlg jaga tkde masalah. sy pn ade ank 9tahun n 4 tahun cuma risau jauh je

3mo ago

saya slangor sis.. takpa sis.. suami saya yg jagakan nnty.. moga Allah sntiasa permudahkan segala urusan kita 💕

Suami mana sis? suami la jagakan kalau suami ada bersama.

area mana, cuba tanya dlm group taman @ kampung dulu

boleh cuba cari pengasuh harian / emergency..

Cuba tanya kawan2, atau kawan2 suami.

awk duduk area mne??