Khitan bayi perempuan

Mama2 yang pernah khitan bayi perempuan boleh share pengalaman tak? Bila untuk bayi sesuai berkhitan dan cara penjagaan bayi. Sbb baby girl sya dh sebulan lebih

14 Balas

Saya sunatkan bayi perempuan saya masa umur 40 hari. Alhamdulillah kejap je prosesnya tu. Baby nangis masa kena gunting. Kejap je dah baik, dalam 1 - 2 hari dah sembuh. Penjagaan pun senang. Just tukar lampin n pastikan pendarahan tu berhenti. Tak perlu letak sebarang ubat or cream pada luka. Luka sembuh sendiri. Better sunatkan masa kecik, cepat sembuh dan tak perlu pantang apa2 makanan since dia pun rely untuk susu je kan

2y ago

Tq sis🥰🥰

anak pertama sy bersunat umur 1th 6 bulan. budak dah pandai takut,agak susah la pegang. menangis kuat ketakutan. tp dpt sunat juga la. anak kedua sy lahir ngam pkp 1,jd bila pkp dah longgar sy sunatkan seawal 4 bulan. senang jaga,tak perlu sapu ubat. cuma kena jaga kebersihan kawasan tu,dan kerap tukar pampers

anak sy 2 org prempuan.. sy khitankan masa 2-3 bulan.. allhamdulillah..semuanya ok.. xde nangis..xde bnyak sngt darah.. xde penjagaan khusus.. cuma kena kerap check pampers.. kdang2 baby kencing dan terasa pedih boleh buat baby nangis dan x selesa.. jd tiap kali baby kencing basuh, keringkan dan tukar pampers..

sy ank ppuan 3 org bt lepas abis pantang..sbb doc Kate mudah..klau dah besar ssh sikit klau bb bnyk bergerak.penjagaan die biase je..cume jg kebersihan

boleh call klinik yg puan nk pergi tu dan tnyekan sbb setiap klinkk berbeza..ada yg amik 1bulan..ada yg 3bulan..ada klinik xkisah umo bayi

saya khatan anak perempuan bila Lepas lahir ..masa Masih dlm pantang..dr segi penjagaan sentiasa pastikan bhgn kemaluan baby dicuci bersih

2y ago

boleh ke sis lepas lahir ? sebab rata2 saya tanya klinik untuk sunatkan anak saya dorang tunggu umur 2 bulan lebih baru amek

Lepas habis pantang saya terus sunat kan anak. Kerap tengok pampers kalau ada darah tukar. Tp mudah sangat jaga dan cepat baik

Saye khitankan anak saye masa umo die 10 bulan 😂😂 tak nangis. Kejap je settle. Xde ape penjagaan pun doc cakap.

khitan kan sebelum usia anak 5bulan ye. anak makin besar makin tahu erti sakit .. kesian kan dia nanti ❤️

Sy sunatkan waktu bby waktu umur sebulan..senang sbb bby pun tak byk gerak.. kjap je dh setel..