koyak 3rd degree

hi mama semua. saya nak tanya, ada tak yang beranak anak first dulu dia koyak banyak sampai belakang? and doctor bagitau dia 3rd degree? lepastu beranak anak no2 mcm mana boleh normal ke atau kena czer? sebab saya first baby koyak banyak n doctor bagitau 3rd degree, skrg anak 2 tahun 3 bulan . mama dia pregnant baby no2 14w dahh. so nak tanya kot ada yg sama mcm saya, sebab doktor kk cakap dalam 30w keatas nanti kena hantar saya dekat hospital refer doctor sana tengok mcm mana boleh normal atau czer

7 Balas

pernah nak berak susah..menangis dlm bilik air☹️masa kat labour room nak teran angkat punggung.Kali kedua bersalin normal teran pegang buku lali jahit sikit je...jahit tanpa bius..Hari kedua boleh buat aktiviti rumah mcm sihat je😆

8mo ago

sama la awak..duk diam2 dekat bilik termenong..kuar air mata nak buang air besar aje pun..sebb kan kena jahit tu...

sy ada pengalaman..ank sulong dulu sy koyak 3rd degree ni..coz nyer jln x baby dah nak keluar jln br buka 9 cm..than doc terpaksa gunting ..tu punca terjadi koyak besar..Dan sy masih boleh bersalin normal ank no.3&4 normal ..

8mo ago

insyaallah awak boleh bersalin normal

em saya ad soalan macam mana nak tahu koyak kita tu degree 1st atau 3rd eh dalam buku anak or buku pink dia tulis?

9mo ago

dalam buku pink awak. doctor ada tulis. ada kertas yg dr hospital lekat dlm buku pink kita. awak boleh refer situ. akan ada tulis. berapa blood lost. jenis koyakan. jenis delivered baby

member 3rd tear next baby bersalin normal. atas condition ibu la

kalau mcm sy 2nd degree tear. 2nd baby bersalin normal.

9mo ago

oh. yela tu lain orang lain kan dia punya kulit, takpe insha allah boleh normal kot ni hahaha

my aunt kena czer sebab anak 1st 3rd degree tear

9mo ago

oh. sama la mcm saya, kulit lembut tu yang koyak banyak even tk angkat punggung

depends pd keadaan ibu