Saja nak ajak borak/luah😄

hi mama❤️ saje nak ajak borak/luah. saya dah 26w. syukur alhamdulilah semuanya baik2 je. gender pun dah tahu heheh nanti dah masuk 28w, berbaki 2 bulan je lagi. insyaallah. allahu tak sabarnya nak cepat2 habiskan perjalanan ni heheh geram saya tengok org lain boleh makan mcm2, manis2. saya takde alahan makan tapi gdm on diet🥲 pedihnya kena tahan makan manis, allah seksa bagi saya😂 pulak tu mulut asyik nak makan manis je. geram saya mcm nak masukkan semua chocolate dlm mulut je😂 bagi saya sakit pinggang, sakit bawah perut, pundi kencing asyik menyucuk je, asyik kencing je, perut mengeras, baby tendang2, masih boleh tahan lagi. masih boleh kuat lagi. tapi bab makanan, allah lemah semangat😅 semoga kita kuat semangat harungi perjalanan indah ini ye mama😍

9 Balas

hi mama. hampir sama situasi kita, sa gdm on diet juga..esok genap 28w, isnin nanti bsp kali kedua... selepas check - minum gula hari tu, saya diberi jumpa Dr dietitian. Saya diajar boleh ja makan dalam kuantiti sedikit terutama yg manis2...(saya peminat coklat, tiap hari makan coklat dan kuih muih manis). saya diajar macamana jaga portion makanan saya terutama nasi& karbohidrat serta saiz portion buah-buahan.. syukur apabila bsp pertama hari tu, bacaan gula saya okay dah, baby pun ikut saiz mingguan dah.. memang pedih menjaga portion/kuantiti makanan tetapi lagi pedih tak makan langsung - nanti stress pula..

6mo ago

nice.. ya mama semoga kita semua kuat