Makan maltofer yg chewable tu memang kena kunyah ke. Kalau patah dan telan boleh?dan,waktu makannya?

2 Balas

sye ambik maltofer dn cara makan sye telan je sbb dye manis ...sye ambik sebelum tido ...rse x de masalah kot klu telan sbb prnh tny nurse.... klu kte ambik iron tablet nk thu serap atau tak tngk pde najis kte. kalau najis kte wrn hitam mksd nye dh serap ...

Maltofer wajib kunyah klu x bdn xboleh serap. Klu nk telan baik beli obimin / iberet. Waktu makan - 1 jam sblm mkn or 2 jam slps mkn.