Luahan seorang ibu

Malam ni berjujuran air mata.. terkenang nasib puteri sulung ku xdpt nk menyusu sampai 2 tahun.. bulan depan genap usia dia 2 tahun.. terpaksa wean off time dia 1year 4@6 months mcm tu sbb tgh pregnant kan adik dia.. rasa sakit sgt nipple tiap kali nyusu so tpaksa wean off kan dia awal.. kalau tak sakit mgkin akan teruskan breastfeeding.. sedih sngt2 sbb impian nk nyusukan dia sampai 2 tahun tak kesampaian.. mmg tak sangka lekat yg adik ni mula2 mcm xdpt nk terima hakikat tapi sape la kita utk menolak takdir Allah.. rasa mcm diri ni jahat pula.. tak dpt nk penuhi kehendak anak bila mana dia minta utk menyusu.. Teringat time awal2 nk wean off mmg dia sedih and nangis.. tapi Alhamdulillah lama2 dia faham dan dpt terima.. kita pula yg rasa sedih and bersalah dgn dia.. 😭 skrg ni dia penggemar susu perisa chocolate.. makan nya kurang.. dulu suka je mkn.. takpela janji anak mama sihat dan aktif.. xlama lg anak mama mesti berselera nk mkn balik.. Anyone blh tak bagi kata2 semangat.. sy sangat hargai setiap komen drpd kalian.. 🤍 #luahanhati

10 Balas

Hi sis. Alhamdulillahh anak sis dapat menyusu badan dari lahir sampai sampai umur almost 2 years. Bagi saya tu satu tempoh yg sgt lama. Jangan bersedih sbb ada org yg tak dapat menyusukan anak dia dari 1st day anak dia lahir. Saya lah orangnya. Nak taip ni pun berjuraian air mata saya. Saya kalau dapat menyusukan anak saya sebulan pun saya dah happy. Tapi ini bahagian saya. Saya redha. Jadi sis jgn bersedih ☺️

11mo ago

Terima kasih sis ats kata2 semangat. Alhamdulillah skrg sy dh blh terima yg sy tpaksa wean off anak sulung and sy dah redha . Sis jgn sedih ye sis pon ibu yg hebat ❤️