sapa ade pengalaman.besalin tp xde tanda

Maksud nya saket perut ngeras tu 5min.5min nonstop.stiap 5min saket lps tu hilang.contoh.10.25pg saket ngeras.lps tu hilang.10.30pg saket balik....hilang.sampai kol11pg..tapi saya sakit dr kol8pg td..tanda darah ke air ketuban ke xde kluar pun..confius ngeras ke perut memulas ke.rasa nk berak pun ada..tapi lama da saket ni.nk tgu trun tanda baru g hospital ke?lain besalin anak2 laen citer dia..semua ada trun tanda.anak saya sebelum ni kluar 36w. 37week..paling awal34week..skrg sampai 39w++ mmg xde pengalaman..apa perlu saya buat..mommy2 ade pengalaman x?

2 Balas

Mumy gi hosp skrg,tu tanda nak bsalin...x semstinya tnda kena tggu darah or air ketuban...sya mcm awk sis,sakit perut memulas dan mengeras gi hosp da 3cm tp last2 emergency czer sbb bby da berak kat dlm

5y ago

Ha..serius ke..adududu.saya igt kn nk tgu trun tanda..sbb kalau berak dlm perot nurse kata klua air warna hijau..tula..lain org lain..saya baru igt nk lyn je saket ni tgu esok lusa kot klua tanda..tp tertanya2 juga..laluan baby tu buka mmg kne trun tanda ke..ok.sis..terima kasih bgtau