Hai nak tanya, saya sekarang trimester 2. Sekarang start rasa sakit gusi. Tengah malam nak tido pon susah.

Makn panadol pon x jln. Ada apa2 cara tak utk hilang sakit 🙏🏻

1 Balas

Kalau sakit gusi ni slalu nya sbb bacteria yg sy tahu. Tp ada juga sy baca masa preggy gusi cpt bdarah. Sy pun gusi bgkak sbb mkanan terselit, tu bacteria lekas datang. Rasanya paling bagus is jaga hygiene mulut, kumur2 dgn apa2 oral rinse after makan or berus gigi kerap. Colgate total bagus tp apa2 ubat gigi ok juga. Tu jela.. oral hygiene kna jaga