Mak Tak Berpengalaman Shopping

Makin lama makin meningkat harga total tu. Ni lah mak tak berpengalaman. #3moremonthstogo

Mak Tak Berpengalaman Shopping
29 Balas

sis, 800 tu sudah tlbih ckup sis. kami dapat beli rompers, baju pjg baju pndek, slua pjg slua pendek, bip, barut, topi, mitten, booties, tilam, waterproot mat, kelambu dll dalam 3ratus sahaja kalau guna shopee. 😇 sis, list down dlu. pastu sis cari yg murah tp kualiti bagus and dlm bundle, dari kedai yg sama. sll kedai sama ni dia ada free shipping voucher. beli skali dlm kedai sama then pakai voucher tu. . cuba sis pegi dkt shopee kedai 'MURAH MAKSIMAL' dan 'BABY BAM'. sy sll beli sana. murah maksimal tu ada free shipping voucher.

5y ago

wahhh tu lg bgs dpt baju free sis. 🤭🤭 takpe sis. nty lps ni blh la survey survey d shopee ye. 😇🙏

Sy beli bag pack utk baby & muslin swaddle je kat shopee sebab murah berbaloi. Muslin swaddle tu kalau kat mall @ butik baby sehelai rm 20-25, dekat Shopee RM6 je sy beli. Beli byk sebab boleh buat bedung, tuala. Yg lain2 sy lebih prefer beli kat mall @ butik baby sebab boleh belek2 kain tgk kualiti brg. Selalu beli dekat aeon, mothercare @ rasa mcm murah, belilah. Tp sy byk survey dl compare harga brg. Takde la beli sesuka hati.

5y ago

tq utk tips.. nnti nk try survey 😊

Saya banyak beli brg2 baby kat shopee ... Tapi sejenis saya , saya suka tgj dua tiga kedai yang jual barang yang sama lepastu bandingkan harga ... Cari pulak yang free shipping , lagi berganda jimat ... Rugi kalau contoh beli wet tissue ke atau apa2 harga rm10 , tambah kos postage lagi sekian dah jadi mahal berbanding beli kat luar ... Beli muslin swaddle kat shopee sangat recommended 🤗🤗🤗

Sis list down brg yg btul2 perlu..pastu banding hrga.. Mcm bju n Mitten botties topi sy prefer bli kat eon mall(brand pureen, anakku dll) , jumper n onesis sy beli brand next uk, mahal skit brand ni, tp kain best.. Pampers, blanket, swaddle, Barut bby, beli kat shopee.. Budget sis 800 tu bole tahan byk gak.. Bole jimat lg tu.. Hehee..

5y ago

Ouhh kalo cmtu beli online jek sis.. Sy ni bli bju bby kt kdai sbb bg puas aty pegang. Hehee.. Yg lain2 tu beli online. Tp kat online shopee pun byk positif feedback.. ❤️

Anakku wipes tu ngah ada sales skrng ni.. Baru rm13 jer.. Napkin tu ada brand pureen murah skit.. Dlm rm28 cam tu jer.. Sy ngatkan aritu nk beli kat shopee gak.. Tp husband nk rasa material plak.. Tu yg g parkson compare harga.. Hehehe

Skrg ni kn ada voucher yg 11.11.. Byk yg sis boleh jimat.. Tu mcm sis pnya pillow baby.. Mahal betol😅 sy beli dlm shoppe baru rm6 ja.. Sis kena beza harga betol2 kalo nk jimat... Sy pn habis dlm 800 full brg baby..

5y ago

Tilam xbeli dh.. Yg ank nakan punya ada.. So jimat sikit..😊

Total tu sy rasa awk tekan select all tu..cuba jgn tick, pastu tick kn pd awak nak beli je, nanti total akan betul..lg 1, tgok pada kuantiti awk nak beli, kdg2 nak beli 1 item tp tertekan 2 item

Stakat ni sy add to cart bnda yg pnting ja..pampers utk NB bli 1-2 pack ja sbb nt dh lbih 3-4kg baby kna tukaq saiz S dah...bju pun sma, xyh bli byk...bli yg pnting ja dlu...sy smua bli shopee😎

5y ago

Sy pun bli sikit ja dulu

Boleh cari yg lagi murah tu sis. Kena rajin scroll and tapis. Saya budget barang baby 500 je tp bila beli 300 dah lengkap semua. Banyak beli kt shoppe and pasaraya mydin 🤭

5y ago

Sye bli breastpump real bubee dkt shopee..hrge 32.90 mse tu ad shocking sale..mntk2 la ok je kalo tgok review rmai kate elok brand tu..bajet xbesar mne nk bli brg pn kne cri yg ade sale 😅😅

Better survey kat kedai..dkat shopee sy beli carseat set tilam kelambu sekali dgn beg jimat..jgn beli loose kalau ta membazir..bengkung mama tuh je..