Sakit ketika bersama

Makanan tambah susu badan

2 Balas

Untuk tambah susu badan, makan makanan yg nutrien seimbang. Lebihkan 500 kalori drpd keperluan kalori wanita biasa. Macam saya ambil lebih protein, serat sayur dan lemak sihat lebih sebab saya underweight. Contoh, kalau puasa, nasi sesenduk, ayam quarter, sayur separuh pinggan. Ambil kacang tanah goreng dengan air fryer 3 genggam. Minum air kosong secukupnya. Saya tak boleh ambil makanan / minuman tinggi karbohidrat dan bergula sbb badan dah tak boleh toleransi dgn gula. Pre diabetes. Selain pemakanan, yg paling utama untuk pengeluaran susu badan yg mencukupi ialah kekerapan penyusuan atau perahan susu. Makin kerap penyusuan, signal ke otak minta keluar lagi susu. Elakkan stress dan be a happy mom.

3mo ago

Terima kasihh ❤️❤️❤️

minum air kosong banyak.nasi pun sama.sayur sayur dengan buahan kne ambik jgk.boleh try makan kurma setiap hari.makan nestum/oat.kalau nak try milk booster pun boleh.dkt kedai banyak jual skrg.cari yg murah ii je.lepastu rebus air dia minum setiap hari.selain tu boleh amalkan minum horliks.dan jangan stress