Kehamilan

Makanan ,minuman apa boleh naikkan hb balik ,13.6 dh Turun 11.0 thn weight pun naik banyak pula so isnin nanti kena minum air gula , please share any tips hb naik balik

6 Balas

saye mkn folic asid kandungan da nk msok 30 minggu,hb atas 13 je wat mase ni,makan pil waktu pagi sblom sarapan,mkn dgn air oren sunquick bberape minit sblom srpn..

Sy HB low 8.8 Lepas tue sy tukar cara pemakanan ubat sy Pagi2 sebelum breakfast Sy makan ubat iberet sebiji sehari Alhamdulilah HB sy naik 9.6 dlm masa 2minggu..

Puan boleh try jus Mamariam. saya HB dari 9.1 naik 10.2. saya makan iberet jugak. ikut dos yg Dr sarankan. sehari sekali. lepas 2 jam mkn ubat baru makan nasi

dulu saya punya hb pun asyik bawah 11 lepas saya makan zincofer hb tak pernah rendah 12... walaupun kadang2 terlupa makan zincofer tu

sy makan kerang sis. dr 11.2 naik 12.5 ☺️

Pati delima gulsan. Elakkan caffeine