Bagaimana nak naikkan berat badan anak berumur 3thn Berat badan bru 9kg😭 Susu apa yg sesuai??

Makanan mcmmn?

7 Balas

ank sy 3tahun 11kg, sebelum ni 9kg jgk. dh naik 2kg .cara sy sy kurang kn die susu. sbb kalau minum susu die tknk makan nasi. sy bg die ubat cacing, bg multivitamin. multivitamin ni penting sis anak akn kerap mntk makan. klau die mntk susu sy bg dlm amount yg skit, supaya die rase lapar n mntk makanan berat. skrang die dh kurang sgt minum susu buat 3scoop pn dh tk hbis. cara sy kurangkan @ stopkan die susu sy beli susu yg die tk suka atau kurang suka. bile rase tk sedap die tknk, so bile die lapar die akn mntk nasi atau makanan2 berat yg lain. sis try la.

5mo ago

untuk prebiotic sy tkde bg supplement pn. just bg yogurt atau susu yogurt tp tk kerap la n ank2 sy suka makan buah

susu dah bukan keperluan utama untuk anak 3 tahun. lebihkan makanan, kurangkan atau stop susu. banyakkan aktiviti grounding, pergi pantai, main bola, main pasir. pastikan anak cukup tidur. bagi anak makan ubat cacing, dapatkan vitamin yang sesuai untuk anak.

susu hanya kprluan sampingan sja mommy bukan keutamaan, sbliknya kna bagi real food utk tmbh berat anak, bila anak trlalu kerap diberi susu nt anak xmau makan nasi n last2 anak akan ketagih dgn susu je

5mo ago

Setuju. Dan pernah tgk video dr Indonesia, "Doktor tu kata lepas 2 tahun, anak dah xperlu susu formula. Cukup makan seperti biasa saja".

Anak sy sejenis yg susah nak mkn. Pujuk mcm mana pun susah, risau jg sbb takut dia tak dpt nutrisi yg sptutnya. So, sy bagi dia vitamin & minum susu ascenda. Syukurrr berat & tinggi dia ok..

Bagi balanced meal dekat anak. Susu bukan keperluan dah utk anak umo 3tahun sis. Nak bagi susu pun bagipa fullcream milk utk naikkan berat baby. Tapi yang wajib adalah makanan harian

ank sy pun mcm tu . masalahnya dia kuat mkn, kuat susu.. tpi berat mcm tu jugak.. kne beli ubat cacing jugak ke? yg no 1 mkn kurang tapi kuat susu.. berat elok je bertambah

ank sy msa 3 thun 15kg skrg thun ni 4 thun awk try bli mndian sbun cacing uh mn thu dia slera nk mkn..ank sy pn ssh mkn tp sy buat yg dia nk je sllu