Makan sayur mentah boleh tak?

Makan salad,taugeh & timun mentah boleh tak time pregnant?#seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp

9 Balas

boleh je. tapi sebelom mkn pastikan awak bersihkan dulu la. boleh rendam dgn air dan bercampur grm sedikit dulu. kemudian bilas dan baru mkn. yg tak boleh mkn mentah2 ataupon separuh msk mcm telur separuh masak, salmon mentah, dgg mentam, tiram mentah

Boleh je. Sy selalu makan salad campur buah n letak sos roasted sesame sedap sangatt. Skrg perut dah makin besar n baby active bergerak

ikut keadaan badan .kalau boleh pastikan bersih dan bermasak la sbab makanan yg mentah atau xbermasak slalu ada bakteria

kalau nk mkn salad sblm mkn rendam dlu dlm air garam..kmudian bilas dgn air bersih

boleh . sy makan tkde apa apa pun . jnji da bsuh bersih .

Boleh awak. Pastikan dah cuci bersih.

tak pernah pulak org masak salad...

dicuci bersih baru boleh makan

blh jelah..