Boleh makan atau tidak?

Makan kek masa hamil boleh ke?..tolng urang sush baru mhu mnta menpengalaman🤭..msuk 13minggu 2 hari😊.#firstmom #pleasehelp

13 Balas

makan aje. cuma klau awal pregnancy kalau bole control sikit manis2 & sugar intake. takut nanti sangkut gdm pulak. boleh je makan just kne control💕 enjoy je jgn stress2 k

Dlm apps ni banyak juga info yg sis boleh rujuk. Bukan time pregnant shj, time dah bersalin pun. Sis try godek2 lagi kalau ada persoalan makanan yg boleh dimakan atau tidak

8mo ago

Apps yg tgh sis guna lah ni 😅 TAP. Sis kena rajin explore, banyak info berguna 🫰🏻

Boleh sis.. tpi jangan bnyak.. sbab gula tinggi.. klau teringin lgi, mkan besok2nya lagi.. tapi kuantiti tetap sma.. sikit2.. klau bnyak2, tkut sangkut gdm pula😁

8mo ago

tq sis🥺

Asal takleh pula🤣 saya dari awal kehamilan suka mkan manis2 mcm kek ke ape ke. Cuma kena berjaga2 la and jgan la kerap. Nnt kang sangkut GDM.

Boleh awk tapi sikit2 ya sebab kek kan manis , sy pun suka sgt mkn kek time pregnant ni hehe tapi tahan diri untuk mkn sikit2

8mo ago

hehe smalah kta..bydoway tq🥺

Boleh tapi kurangkan, makan sekadar lepas teringin je, nnti banyak2 takut sangkut gdm

Boleh. Tapi makan berpada pada sebab takut gula tinggi nnti sangkut GDM

boleh tp dgn kuantiti sedikit. Kne control manis utk elak sangkut GDM

Boleh tapi berpada-pada. Manis sangat nanti kena GDM pula

Boleh, asl jgn makan banyak sgt manis tu hehe

8mo ago

tq sis🥺