Tendang baby

Mahu tanya bah kalau 14 minggu baby pndai begerak" sma tendang sudahkah?#seriusnanya #firstmom #firstbaby

10 Balas

dah sis. kawan sy start 14w dah rs baby dia gerak & tendang slow. sy 16w pulak dah start rs baby gerak² & tendang² walau saya first mom & biasanya org kata first mom ni akan mula rs gerakan baby pada 20w. Tak semua mcm tu. infact masa gi klinik kesihatan hari tu (masa tu 18w) doc dah start tny, awk rasa dah baby awk bergerak & tendang²? sy ckp la dah sbb mmg dah pun since 16w lg. hihi. alhamdulillah

9mo ago

kan. tp gerakan slow jela. kita je yg rasa. if suami pegang perut dia mmg blm rasa pun lg 😊

16weeks mcm tu saya dah rasa ada bubble2 kat perut. Masatu ingtkan masuk angin perut. Biasa kalau masuk angin mesti rasa bubble2. Tapi mcm kerap je jadi so baru lah saya find out tu baby bukan angin 😂 best je rasa bubble2 kat perut.

9mo ago

sama la kita. sy pun start 16w dah perasan baby gerak & tendang slow 😊

Ikutkan masih awal. TAPI gynae I ckp ada rare cases ibu dah start rasa awal 13 weeks. Tapi sangat lah rare. Selalunya awal2 dia rasa geli/bubble feeling. Normally atas 18w baru start rasa kick

sy 14w dh rasa.. mgkin sbb sy bdn kecik perut kecik jd mudah rasa.. brt sy 40kg je 😂cuma tendang halus jelaaa .. mase scan pun mmg bby dh pndai gerak2

belum, sifat dan tubuh badan baby masa week14 ni pun belum sempurna baru berapa.cm je masa ni. Average org rasa masa week20, gerakan halus.

9mo ago

14w ada je rasa gerak tapi sy anggap tu angin yg sedang bergelora je hahaha mmg dlm scan nmpk baby gerak tp sebabkan dlm rahim kita luas biarpun masa scan tu nmpk baby menari2 bagai x rasa langsung.

saya dalam minggu ke 16 camtu baru rasa denyut² kecil, minggu 17 tu kadang kuat jg. msa rasa tu bahagia 🤭😄.

Belum. Time ni you rasa geli2. 20weeks above baru rasa tendangan and boleh nampak tendangan dekat perut

13week dh gerak sis.. kalau yg dh pengalaman mmg bole rase gerakan halus die tu

gerakan halus je.. Rasa mcm Ada semut bjalan atas perut..geli2..

Saya first baby 19w baru rasa