Hi..mw tnya mcmna mw adakan susu badan kembali ya .. bayi saya baru 2bulan..ada tips kaa ??

Macamna mw adakan susu badan kembali?

3 Balas

- jaga kekerapan pam/menyusu - jaga mental emosi - banyakkan minum air putih - banyakkan makan (makan je semua benda yang awak suka/yang tak buat baby awak kembung) utk boostkan mood happy - buat power pumping waktu tengah malam 12am above (hormon penghasilan susu tinggi pada waktu malam) - boleh cuba makan milk booster (kalau sesuai dengan awak mungkin boleh sebabkan susu banyak jugak) - boleh cuba minum air rendaman kurma - banyakkan makanan bersup (sup ayam/bihun sup etc) - dapatkan support dari suami 🫂 - kalau masih struggle utk naikkan milk supply, boleh cuba contact lactation counselor

Kerap pam dan kerapkan bagi anak isap dada

4w ago

Oo. Jadi kena kerap pam. Akan ambil masa lama, tapi in shaa Allah boleh cuba