Macam mana nak naikkan hb

Macammana nk maintain hb yng bagus ya?mommies ii ada tips tak?before this hb saya 8.7,9.3. Low sangat,risau saya😭Semalam checkup barulah naik 11.3. If ada any tips share please🙏🏻🙏🏻🙏🏻#firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

Ambik ubat 2 jam before breakfast time perut kosong and ambik dgn air kosong or oren sunquick tanpa gula. Jgn dgn susu. Elakkan ambik yg bercaffien. Teh milo coklat kopi tu. Tak kira air ke kek ke. And banyakkan makan makanan yg tinggi vitC. Jambu batu, oren dll. Saya buat mcm tu hb sentiasa ok, nurse jaga saya pun pesan mcm tu.

sy pun hb low .. 2minggu lepas 11.3 ..tadi sy pergi klinik alhamdulillah hb 12.8 .. sy dah kurangkan minum teh , kafein , milo n manisan .. sy bykkan minum air masak ..alhamdulillah hb dh cantik🥰 hehe semoga membantu🥰

Stop minum kopi/teh/milo Makan sayur hijau banyak (cth: bayam) Makan kacang kuda Hati ayam Daging merah Kalau ada consume iron tablet (minum guna air oren sunquick) sbb vit c bantu penyerapan iron. Jangan skip makan ubat.

2y ago

Ya saya tengah cuba yng ni. Obimin banyak gila kita dapat😝

amik vitalea shaklee In Shaa Allah naik.sy tiap2 kli peknen hb akn drop.amik vitale,alhamdulillah naik blik.preg yg ke4 ni dr trim 2 dh amik set hamil shaklee,alhamdulillah x drop.32w 13.2 hb

hello nak tanya ni kalau minum susu hb boleh naik tak..apa minuman yg boleh kita minum waktu pregnant ni..UTK srpan pgi dan waktu minum ptg