masalah buasir.

macamana para ibu mengandung hadap masalah buasir? saya dah masuk second trimester, dan terkena buasir 🤦‍♀️ dah masuk hari keempat. seksa yang amat. dr kkia dah bg ubat sapu dengan ubat tahan sakit. tp makin berdenyut sakit.

1 Balas

saya pun masa kandungan 30w kena buasir. doc bagi ubat pun tak jalan. saya tolak masuk pun tetap tak boleh. last sekali saya cuba jaga makan, jangan sembelit. Dan saya rendam dengan air panas + garam. dan saya selalu bilas dengan air rebusan daun sireh. alhamdulillah. amek masa jugak sis. dalam masa 2 & 3 minggu baru surut bengkak buasir. tipsnya jangan sembelit je.