susah tidur

hi.. macamana nak buat baby tidur lena..baby saya 7 bulan...siang tidur sekejap sekejap dalam setengah jam bangun dh....malam pula menangis bila ditidurkan walaupun sudah mengantuk sangat..this happened almost everyday....?

susah tidur
222 Balas

anak saya 7bulan girl.. tidur mlm nyenyak.. apa yg saya buat . bangun pagi dia mula bangun jam 8.. dan akn sambung tidur lepas kena susu atau main jam 10pgi hingga 12tghari.. kadang bangun jam 11pagi.. saya bgi mkn susu main atau biar dia teroka dunia dia.. then saya nmpk dia penat saya bgi mndi arround jam 12thhgari lebih . bgi susu dlm jam [email protected] dia akan tidur tenghhari sampai jam 2.30@3pm.. then dia akan bngun makn main mcm biasa sampai jam 4.30@5 saya akan bgi mandi . lepas mandi wajib untuk dia tidur sejam untuk bgi ada mood dia baik . dia akn tidur ptg then akn bngun dlm jam 6.30 klaw saya xbawa pergi ronda . then bgi dia main sampai penat .. klaw terlampau penat dia akan tidur jam 8.30 mlm.. klw limit dia xtidur lagi jam 9.30.. jam 10mlm xtidur lagi dia akan bebai sebebainya hehe.. minum susu jam 12mlm@1pagi.. then sambung tidur sehingga pagi jam 5@6pgi mintak susu . sampailah pagi berikutnya . saya buat jam kat dia sejak dari pantang.. janji semua ruang gelap dan sunyi . lagi satu urutan pun sangt2 membantu dia tidur.. saya pakai minyak bawang putih.. dan saya urut mengikut yg diajar dlm gp info ibu2 ☺️