Baby mengeras

Macam mna tu rasa baby mengeras ?? Sbb saya skrg dah 31 weeks kadg rasa perut ada bonjol tapi kejap je dh hilang .. risau jugak taktahu bab2 macam ni . Bolehh terangkan tak ? #firstmom

5 Balas

kalau false contraction. mcm yg awak cakap. awak rasa baby mengeras sekejap. tak lama lepas tu lembut semula. kemudian esok baru rasa lg mcm tu. lepas tu awak masih boleh buat apa2 je. kalau real contraction apa awak nk buat pon rasa serba tak kena. awak duduk rasa satu mcm. awak baring rasa satu mcm. berdiri pon rasa serba tak kena. sakit tu tangkap dr pinggang smpi ke tulang punggung. sakit tu makin lama makin kerap. contoh mula2 awak rasa 20minit sekali. kemudian akan rasa 15minit sekali. kemudian 10minit sekali

Perut mengeras ni akan rasa sakit. And datangnya kerap. Mcm saya perut mengeras first saya rasa sakit period pain lepastu kejap kejap hilang and datang. Bila dh teruk sakit dia rasa terlalu kerap 3-10 minutes. And sakitnya terasa dari pinggang belakang ke perut depan. Kalau baby stretching pulak perut tegang je and awak tak rasa sakit sangat & tak ganggu awak sangat smpai x larat nak buat benda.

rasa ketat perut, light cramp. tapi klu hilang bila awk rehat an jarak sakit dlm sejam dikira false contraction. klu btul2 contraction dia ketat perut menarik smpai ke belakang bdn, sekali dtg senggugut. kekerapan tiap 5 minit.

Baby aktif sgt.. Kdg2 jd mcm sakit kena tendang.. Baby dah 34w...lain mcm sikit pregnant ank ke2 ni.. Scan laki... Sakit pom lain macam ank ke2 ni.. Hahhaha

kadang boleh jadi sebab baby mengeliat . sy Pon selalu mcm tuuu.. sy mengeras kat sesetgh tmpat.