Sapa ada pengalaman turun darah sikit2 dan lendir tapi tak rsa sakit ..saya dh 37week 3 day..

Macam mna pula kalau turun darah tapi sikit je xda rsa apa2 sakit ..dh p hsptal tpi cek bukaan baru 1cm..dktr sruh balikk..tapi drah turun balikk..kena p semula ke ?..sapa ada pengalaman mcm nie x ? #37week3day #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

11 Balas

masa ank no1 sye mcm tu jgk sis 39w5d lagi 2atau 3hri lagi nk raya lepas subuh tu tibe² sye rsa basah bila cek darah n lendir sye trus g hospital bila cek msa tu 2cm je doktor sruh balik dulu nty btoi2 sakit baru mai balik katanya nk jadi cerita pagi raya tu sye btoi² rasa sakit makan apa pon dk minum je tngahari tu sye g hospital masa tu mola² pkp kluaq je haigway kna tahan gn askar depa tnya mcm² lepas tu mak sye bising sikit trus depa lepas smpai je hospital isi borang trus g cek bukaan 8cm duk 2minit mcm tu trus air ketumban pecah msuk bilik bersalin

sy seminggu turun darah spotting pastu sambung seminggu darah plus lendir. pastu pagi pi check bukaan kat hospital baru 1cm tak sakit dr soh balik. petang sy bawak berjalan sbb selalunye lepas check bukaan dia senang nk buka lagi banyak cm. malam sy dh sakit2 esok pagi sakit macam sakit senggugut pergi hospital masih 1cm banyakkan gerak petang bukaan dah 6cm sy selamat bersalin baby boy. layan contraction dari pagi smpai petang.

i kan honestly seminggu sebelum beranak keluar darah, tapi check takde bukaan and tak ada rasa apa2 sakit. i still banyakkan berjalan, riadah. cukup rehat. cukup seminggu tu tiba2 sakit macam nak period, tak sampai berapa jam beranak terus😂. selagi tak pecah air ketuban its ok. anyway air ketuban i leaking time i tengah meneran, 7cm in labour room😂 selang berapa minit baby keluar. beranak awal 2 minggu dari duedate

3y ago

selagi baby gerak ok, air ketuban tak pecah, and tak sakit on off ok je kot. tanda2 awal bak kata nurse keluar darah tu

saya pengalaman...sebelum ni ank tiga2 org..memg pengalaman turun lendir + darah...tu tanda2 dh nk bersalin..kalo saya pas dh turun tanda lendir + darah tu memg xlambat dh..dlm masa 7-8 jam pastu mesti kui sakit kerap...selalu bila dh sakit kerap 10 minit sekali mcm tu memg dh p hospital ... tiga2 ank sebelum ni pas dh sampai hospital bukaan dh 4cm

Lepas check bukaan mmg akan bleeding sikit. Try banyakkan berjalan, naik turun tangga kalau nak cepatkan bukaan. Nanti dah start sakit pinggang + perut mengeras setiap 5 minit, boleh pegi hosp ye

3y ago

Rezeki awk bersalin awal ye 😁

darah tu memang akan turun je sis sampai la bukaan dh luar or air ketumban dh pecah macam saya lendir darah keluar lepastu dalam 4 jam macam tu dah 7cm terus doc pecahkn air ketuban

sy bersalin 37 weeks . baby keluar awal tanda sakit awal subuh tu kencing tgk ade keluar darah terus p hosptl. pkul 10 bersalin normal .

sis kena get ready..saya brsalin 37 mggu 5 hari.. 2 hari sblom tu turun darah..

skrg tgh tggu ari jugak...dh 37 week 2 day

bila ade rasa sakit baru pi hospital