keputihan

Macam mane nak hilangkan keputihan saat mengandung ?

15 Balas

Kena tanya pakar O&G. Keputihan tu kita memang ada. Tapi kalau lain macam sangat rupa mende tu, kena amik ubat tambahan dari doctor. Makan pon kena jaga² jugak. Apa² pun sis jumpa pakar O&G terus la senang. Tengah pregnant ni jangan amik supplement pelik², takut jadi pape kang.

Itu normal sis..yg penting pastikan miss v sentiasa dlm keadaan kering & dilap selepas buang hajat. Selalu ganti panty liner & underwear bila perlu. Insya allah bakteria jahat tak membiak

Keputihan tu normal sis..jd xnormal bila miss v gatal,keputihan btukar warna kuning/hijau..pkai panty liners,selalu tukar..kalo teruk bg thu nurse..nnty bole cek ade gbs or x...

Keputihan tu normal klu putih or jernih . Kalau hijau kuning berbau n gatal tu dh dikira jangkitan kuman . Gtau doktor nt doktor bg ubat utk dimasukn dlm faraj

Keputihan tu normal...doc sy ckp ibu preggy mmg akn ade keputihan..selagi xgatal..xberbau..dan bukan wrne kuning ke hijau..doc ckp jgn risau

Sy amalkn pati delima sis..nk tahu lbh lanjut bole wassap sy..0143416891..sy juga mngalami mslh yg sama...smpai tkr warna kuning...😣😣😣

Mcm sy,sy kurangkan mkn kentang..kalau mkn kentang kputihan byk esoknye xmkn ok je..myb kentang tu karbo kot..glucose tinggi myb kott

time prengnant Klau keputihan keluar sikit sikit . Itu normal . Klau bnyk , berbau . Cpt cpt bgthu doktor .

Sye pon masa mengandung ada keputihan jugak tapi keputihan tu keluar time kita buang air kecik

Kurang kan manis,banyakan minum air masak n rendam faraj dgn air garam bukit.. Simple!