susu

Macam mane kita nak tahu baby kita kenyang or x? Baby full bf xcampur ape2 lagi.. Susu dgn kerap tapi ade mase die susu main² susu kejap cabut susu kejap cabut.. ?? umur bby 5 bulan 5 hari..

43 Balas

Sama laah bby saya pon mcmtu.. nak masuk 6bulan. Da pandai main2 susu. Ikot suka dia nak susu mcm2 skill skrg 😂

3mo ago

Ank sy 5 buln 9 ari menyusu botol kepla mesti megiring

Same macam anak sy. Dah la isap sekejap tak smpai 5 min pastu main cabut2. Kite nk paksa pun tak boleh. Dia melenting2 badan dia. Nak nak pulak time susu tgah laju dia pi cabut 😰

3mo ago

Sama mcm ank sy..kne pujuk2 gurau2 ngn dye baru isap betul..

Kalau baby saya susu kejap cabut tu saya terus cabutkan. Maknanya dia tak betul lapar sekadar nak nyonyot

Kalau saya bf jgk sis. Kalau anak sya menyusu kejap cabut kejap susu sya suka makan maknan yg berkuah sup2 atau minum horliks ,nestum susu suam2..lama terus anak mngempeng.hihi..

normal mungkin , sebb baby sy pun mcm tu . lepas tu dah mcm mcm aksi dia nak hisap susu 😂 sejak dah pandai niarap dia nak nyusu niarap pulak 🤦🏻‍♀️

die tengah teething phase tu

sama la anak kita pun 5 bulan 12 hari minum chill pastu smbung balik ..kesudahannya lama kita lepak duduk dgn dia ..tak dpt buat kerja .. haha

kalau anak tak merengekk n okayy jee takde nangis ke apa..means dia ckop jee susu bdan...sbb umur skrg dh start gatal gusi nk gigit2..

Sama la dgn anak sy 😭 tgh isap cabut susu keluar memancut ii habis masuk mulut masuk mata 😂😂 adoii lah anak

saya ada soalan. bayi saya dah 5 bulan 14 hari.. masih belum mengiring dan meniarap sendiri. adakah normal?

1y ago

Normal puan.. every milestone baby brbeza2. Red flag dia bermula 6 bulan😊