alahan

macam mana ye nak kurangkan alahan preggy ,teruk sgt muntah2

9 Balas

Makan sikit2 tapi kerap. Jangan bagi perut kosong. Pengalaman anak ke3, saya kurang muntah2. Anak pertama & ke2, mntah teruk sampai kena tahan wad.

Elakkan bau2 yg x menyenangkan..mkn buah2 masam cam limau n epal hijau..asam2 ke..n guna minyak angin utk hilangkan bau n loya tu..saya buat cam tu la

Cuba mamariam jus sis , saya dr awal preggy kurang alahan .. pastu rajin mkn masam2 dan yg paling penting jangan biar perut kosong ..

Same here.. Mayb can try eat banana to feel full. Will vomit also but at least the banana vomit still smell like banana

makan benda masam kalau takda gastrik . kalau ada gastrik better jumpa doktor

Ada x craving benda masam? Tu pun boleh hilangkan mual

Alhamdulillah saya x pernah pula ada alahan.

Elakkan makan benda pedas and berminyak.

Mkn manis2 sis