sekedarbertanya

macam mana ya nak ajar anak mnconteng sbab bila bagi pensel atau crayon dia pegi gigit je umr 1thun 5bln

2 Balas

Kadang² anak ni taktahu n tak faham function sesuatu benda tu. Jadi, ibu kena tunjuk contoh kat anak. Ibu ambik pensel/crayon tu, tunjuk cara menconteng depan anak. Anak² ni bijak. Mereka melihat dan meniru apa yg kita buat.

2y ago

trima kasih

Untuk mengajar anak menconteng, ibu bapa boleh memegang tangan anak dan ajar mereka menulis atau menconteng. Bila mereka ketahui kegunaannya mereka akan mula membuat dengan sendiri