Kencing manis ketika hamil

Macam mana ya bila kne kencing manis ketika hamil. Ank no 2. Anak first dh bersalin baru tau ade kencing manis. Jd x tau mcm mana. Kne makan mcm mne ? Ade ubat ke utk kurang kn gula dlm darah yg tinggi.. #ingintahu #bantusharing #seriusnanya #jangandibully

2 Balas

Puan cakap puan tau ada kencing manis lepas bersalin anak first. Lepas tu ada follow up tak dgn doc? Kalau ada kencing manis, kena follow up dgn doc. Sebab nanti doc yg akan prescribe ubat mcm mana yg sesuai utk puan lagi2 bila puan dah mengandung

Jaga pemakanan. Kurangkn pengambilan bergula n sentiasa pantau glucose dlm drah