Macam nak tahu tarikh subur?

Macam mana saya nak tahu saya subur? Dah buat ovulation test asyik negative je. Dua bulan buat dua bulan asyik negative. Hampir give up. Ada ke cara kita boleh agak badan tengah subur?

Macam nak tahu tarikh subur?GIF
10 Balas

hari subur kita ada yg lepas period subur .. ada yg hari ke 14 dari hari pertama kita period .. try amalkan folic acid , and tukar pola makan .. kalau bole try bertangas .. saya preggy bulan 5 bulan 4 saya bertangas , ubah pola makan .. and try install apps .. hari ke 14 dari hari pertama period tu lekat .. kalau xjalan juga kena jumpa doctor .. sbb kdg bukan dari isteri tapi dari suami .. biasanya kalau dari suami if suami kuat rokok doctor suru stop dlu .. ada yg kena ubah pola makan and waktu tidur .. sbb tiap org body xsama

Saya masatu buat opk takde dpt +ve. Taktau lah mungkin timing saya buat tak sama. Tapi saya bersama je dgn suami setiap 3 hari sekali hehe. Alhamdulillah tak sangka lekat. Kalau awak ada tanda keluar cecair mcm lendir egg white tu, tu lah subur. Tp sebelum tu saya mmg ada pergi check klinik. Saya buat scan tvs doc kata saya takde apa2 masalah. Saya takde pcos/cyst dsb. Telur saya pun cantik. Awak boleh pergi check kesuburan dulu. Kdg sbb ada pcos pun susah nak jumpa waktu subur tu. Semoga ada rezeki awak. Aamiinn!

Saya buat ovulation test tak pernah positive. Tapi saya cuba cara ni. Lepas habis period. Buat dgn suami. Lepas 2/3 hari. Buat lagi. Sampai seminggu sebelum period. Jangan buat. Lepas sperm dah masuk, tunggu 2-3 jam baru mandi bersihkan semua. Alhamdulillah melekat. Saya cuba cara ni 2 bulan kot baru berjaya. Saya dah kahwin 2 tahun and macam2 benda dah cuba. :)

2y ago

betul2..ni salah satu cara. kalau betul nk lekat kene kerap bersama. lepas habis period terus mula, buatlah 2-3kali seminggu, lebih lagi bagus lah. sbb kita taktau bila betul2 waktu subur tu.

Sis try mkn folic acid, sbb sy bulan lepas pun cri time ovulasi tp xjumpe, bila buat opk asyk negetif je smua, bulan ni sy mkn dah nak dkt 2papan folic acid bru jumpe, alhamdulillah 6/11 hri tu time ovulasi sy😊

sye gne opk gak.. tp org ckp kne dua2 line terg bru kre positive.. yg sye plak sehari je dpt double line tu pn 1 terg 1 samar2.. org ckp tu kre negatif.. tp sye tgether je n preggy..

Cuba check keputihan kalau keputihan mcm jernih putih telur tu waktu subur la tu saya pn tak ngam pakai opk tu tak pernah positive

cuba awak dn husband jumpa doctor. utk doctor check dn boleh bgi suggestion utk awak & husband buat apa seterusnya.

2y ago

Kalau kerajaan usia perkahwinan kenalah 2 tahun ke tahun kalau bawah 2 tahun dorang akan suruh tunggu atau letak dlm waiting liat

pling snng sis install app my calendar..d sna ia kan tnjuk time2 bila msa subuh..

try install apps my calendar..sy guna y tu je utk tgk waktu subur

bole pergi cek