Keliru dan ingin tahu

Sy tgh ttc ank kedua. Sy ada buat test ksuburan. Sudah 4hari sy subur, tut tut hari ini sy ada keluar darah mcm period. Bukan ke klu nk period, opk kita akan negative?

2 Balas

4 hari +ve tu bila? awak suci tak sampai 15 hari, skrg baru CD 15 kan? memang selalu ada darah istihadhah ke? kadang bila subur pun boleh berlaku spotting.

awk skrg fasa subur ke fasa period? awk celup opk utk test kehamilan ke? maaf,tak faham soalan

9mo ago

13 - 17hb sy sudah ada datang period, tpi darah hitam dan sikit saja. jadi sy assume itu darah period la. 22hb ada turun tompok coklat jugak. dan hari ini pon ada turun darah jugak tpi sikit. start17hb sampai semalam sy ada buat test opk utk cari waktu subur. dkt situ sy jmpa 4hari positive opk. smlm test opk positive, tpi hari ini turun darah sikit jadi sy nk tau, opk boleh positive jgk ke klu nk period?