Macam mana nak naikkan Hb ?

Macam mana nak naikkan Hb ? Hb saya 8.6

2 Balas

Sebelum ni hb saya 10.3. Nurse suruh makan peria, pegaga & bayam. Masak letak ikan bilis buat rencah. Tapi sy memang tak berapa suka makan sayur. So, sy amalkan makan buah jambu batu & delima. Alhamdulillah dah naik 11. Then sy try juga masak bayam macam yg nurse ajar tu, naik 12.6 hb saya. Cuba lah ya

5y ago

Okay . Terima kasih .. nanti saya try . Harini saya makan bayam + telur . Jambu batu hijau and delima Pon dah Cuba . Tapi Masih lagi. Sebelum ni 8.2 .. Lepas makan jambu batu and delima Naik lah 8.6 .. saya kena try peria and pegaga pulak rasanya

Baru je baca tdi ada mommy tu ckp.. Dia mkn peria.. Nurse dia cadang mkn.. Dri 10 naik ke 11 lbh.. Si sis boleh lh try.. 😁 Saya dlu nk naik kn hb.. Saya mkn mknan yg tinggi zat besi n vitamin C.. Selain tu saya consume pati delima..

4y ago

Smoga sis n baby sihat.. 😘