Kiraan hamil bagi irregular period #needhelp #risau

Macam mana nak kira minggu kehamilan bagi period tk teratur ya ? Sy dah lewat period hampir sebulan . Last period 11/11/22, check upt positive line pekat pada 6/1/23. Tapi pergi scan to confirm pregnancy on 8/1/23 tak nampak kantung lagi , hanya nampak ada fluid air sikit dgn dinding rahim menebal. Itu normal ke ? Dan macam mana cara nk kira ? #pleasehelp #advicepls #ingintahu

2 Balas

utk period irregular, mmg normal mcmtu. sbb kita taktau benih tersenyawa time bila. rahim menebal tu tanda bagus, fluid air tu kalau tak silap yolk sac. jgn risau nanti 2-3w boleh scan lg sekali. cara nak kira minggu kandungan melalui scan & doktor akan ambil ukuran janin nanti.

1y ago

semalam nak tnya dokter tu lepas scan tp terlupa sbb terlalu nervous 😓

Utk irregular period doc akan determine date melalui scan je. Nnt tgk ukuran baby doc boleh anggar usia, so dr situ boleh estimate due date. Cuma klu doc tnya bgth je bila last period 😇

1y ago

macam2 sy fikir semalam . nak tnya dokter sampai terlupa sbb terlalu nervous . pi search google macam2 yg menakutkan keluar sampai ke simptom kanser rahim . takut 😭