Haii nak tanya..sekarang saya mengandung 6minggu.tapi doktr bagi tahu saya ada fibroid..

Macam mana nak ke utkan fibroid ini ya?

4 Balas

jaga pemakanan sis. bykkan mkn sayur, buah, seafood yg masak sempurna. yg pantang makan ni jaga betul2 selagi boleh. yg sy avoid ayam, soya, daging, makanan segera, makanan yg diproses, produk tenusu (sy ambik pil kalsium). utamakan masakan yg guna bhn segar (kalau x lalu masak boleh minta tlg siapa2 utk mskkan atau tapau dkt kedai). pelbagaikan menu supaya x cepat bosan. kalau ada alahan mknn, mkn la apa yg puan mampu telan jgn pressure diri dgn pantang mkn ni. sy doakan puan & kandungan sihat walafiat

jangan risau sis, sy awal pregnancy pn doc cakap benda yg sama kt saya ada fibroid. kalau sis tkde bleeding, tkde sakit yg teramat semasa pregnancy it's okey tkde pape. rehat bebanyak. fibroid sy dh tk nmpk selepas dh naik 15 weeks above. so jgn stress2 okey. sy pn around that 9 weeks kot doc bgitau ada fibroid. just pantau keadaan ibu je la.

maaf tiada pengalaman. moga puan dikurniakan kesihatan, kekuatan dan kesembuhan tanpa mudarat buat puan dan baby.

mksd fibroid to apa??