BABY KUNING ?

Macam Mana nak ilang kan baby kuning ye ? Xsanggup nk tgk bby dok bawah lampu biru..sian dye...ad x petua nk ilang kn baby kuning ? Please help ? 😢#firstbaby

32 Balas

Bagi baby minun susu byk2. Boleh campur bf dgn susu formula. Sebabkan baby saya jaundice lah, saya tambahkan susu formula sbb susu saya tak keluar banyak. Jangan bagi baby tdo lama, setiap 2/3 jam, kejut baby utk susukan. Make sure baby buang air besar kerap, tu je cara nk turunkan kuning baby. Alhamdulillah anak saya kurang seminggu da hilang jaundice. Cuma ibu kene kuat, nak kene selalu bangun bagi susu ke anak. Kalau tak larat, minta bantuan suami ke mak ya.