BABY KUNING ?

Macam Mana nak ilang kan baby kuning ye ? Xsanggup nk tgk bby dok bawah lampu biru..sian dye...ad x petua nk ilang kn baby kuning ? Please help ? 😢#firstbaby

32 Balas

ubat dye susu je sis.. xkire la botol or bf..sy spai hbs pntang baby de kuning.. petua..mcm² sy ikut..serum pon try..susu mcm² jenis try..last² redha je.. akhirnya kuning turun jgak walaupun sikit² je trun

banyakkan susu ibu..dan jangan kerap tidur tak berlampu..dan kalau anak saya dulu,bagi mandi daun peria..ada baby yg sesuai,ada yg x..mcm anak kakak sy x sesuai daun peria tp mandi dgn kundur

mommy stop dulu makan rempah², bawang putih n halia. Sy hr tu stop 3 bahan tu n kasi susu badan setiap 1-2jam, bacaan kuning turun mendadak. Takde petua lain or jemur² pun.

Byk susukan baby. Setiap sejam bangunkan jgn bg dia tido je tanpa minum susu. Lg byk minum dia byk membuang. Lg cepat kuning turun. Pengalaman sy yg baru bersalin 30/9/2020

dlu anak saye kuning...saye bgi die mandi rebus air pokok dukung2 anak dgan pokok misai kucing ..lpas tu susu kambing air kundur taruk kt bibir..tak sampai sebulan hilang kuning

4y ago

1 bln tu kire lame tu kak.. n pokok misai kucing tu untuk ape? 😂 x pernah denga pun

sabar ye sis...kebanyakan baby akan kene...kerapkan babh menyusu...kalau boleh setengah jam sekali...biar baby banyak kencing dan berak...insha allah baby akan ok....😊

Sis bagi anak sis minum susu kmbing mcm anak sy dulu kuning nye tinggi 21 ulang alik ke klinik lpas tu ke hospital..sy bagi susu kmbing in sha allah kuning nye turun 9 je

baby sayaa baruu 9hari... harituu adaa cek kuning.. tapi doct kata baby takda kuning... kuning diaa 40 je... sis bagi dia minum susuu lactogen... and BF jerr

kalau baby awk mnyusu badan..awk mnum air cincau...bgi baby mnum sikit jgk... pagi mandi kan dye dgn air ingu pastu jemur sekejap..jemur waktu jam 8...

Kena kerapkan bagi baby minum susu. Lepas minum susu, baby akan membuang air besar dan kecik. Bila kerap membuang, baby akan cepat sembuh dari kuning